3.2.2014

Pellillinen Runebergiä







Mikään ei voita lapsuuden muistikuvia äidin runebergin tortuista. Ne olivat ohuita, neliön muotoisia  ja niissä oli paljon täytettä. Äidin ohjeella teen minäkin oman pellilliseni. Levystä voit leikata myös muotilla paloja. Ja näin ne valmistuu:

Sekoita margariini ja sokeri vaahdoksi. (Tässä kohtaa kauhistelet hetken rasvan määrää). Lisää munat yksitellen vaahtoon. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää vaahdon joukkoon vuorotellen nesteen kanssa. Paista 175 asteessa noin 20 min. Koristele jäähtymisen jälkeen vadelmahillolla ja sokerikuorrutuksella (vettä ja tomusokeria). Vartalo kiittää!





8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. On ne kyllä. Onneksi näitä leivotaan vain kerran vuodessa ;)

      Poista
  2. Ihanan näköistä!!!! :) Slurps! Ehkä minäkin kokeilen omaa versiotani sitten 30 päivän päästä kun minulla on nyt eräs sokeriton haaste meneillään :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä niin tarvisin irtioton sokerista. Itsekuri missä olet!

      Poista
  3. Oijoi, täytyypä itsekin leipasta torttuja joku päivä! Karvasmantelin jättäisin itse pois, mutta sehän on ihan makuasia. ;)

    VastaaPoista


Kiitos viestistäsi!