10.11.2012

Taas tuikkukuppeja


No niinpä. Tällä kertaa rautalangasta virkattuina. Olen nimittäin ostanut jo kolmea erilaista rautalankaa erääseen projektiin, mutta mikään niistä ei ole ollut hyvää. Nyt vahingosta viisastuneena tiedän, että tarvitsen jonkinlaista ohutta onttoa putkea, vielä vaan pitäisi löytää sellaista. No, jämälangoille on keksittävä myös käyttöä, tässä siis yksi niistä.
Puikon koko 4,5
//K

14 kommenttia:

 1. Tosi sievät tuikkukipot. Mun äippä oli just kans neulonut ohutta rautalankaa aika isoilla puikoilla, tuotoksesta tulee kait jonkinlainen koru. Näytti valtavan sievältä sekin, pitänee itsekkin kokeilla!

  Hobbypointissa hesassa myydään (ehkä alumiinista?) onttoa putkea, mutta halkaisija taitaa olla ohuimmillaankin ehkä jotain 2 tai ehkä 3mm...Varmaan liian paksua? Lisäksi putki myydään pienissä ehkä metrin pätkissä. Mut tulipa vaan mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ARGH, jes! Ei ole liian ohutta, pitääpä käydä katsomassa nettisivut, jos sitä voisi vaikka tilata? Hakumatka Keski-Suomesta on hieman pitkä:) Kiitos vinkistä!

   Poista
  2. kommentoin jo tuonne omankin blogsun puolelle, mutta kun vastasin silloin tähän, mulla kävikin vähän mielessä että onkohan sulla samoja suunnitelmia kun mulla ;)

   Ehitkö vielä selvitteleen tarkemmin putkien hankintaa? Mä kävin just tutkiis niitä putkia tosiaan tarkemmin, niitä löytyy sekä jotain perusmetallia, kuparia ja messinkiä ja halkaisijat vaihtelee 1,5mm aina jonnekin 4 milliin asti muistaaksenl. Kupariset oli valtavan kauniita ja kalliita, tietty :) noin 2mm halkaisiljaltaan ja metrin pätkä, maksoi muistaakseni reilu 6e/kpl...mut ei sitä toisaalta nyt ihan valtaisan kauheaa määrää mee ja onhan se sitten kunnon kestävästä materiaalista? Mä päädyin nyt tosiaan alustavasti kuitenkin messinkiin, katotaan mitä niistä syntyy ja kuin paljon putkea kuluu...

   Poista
  3. Juu, oikein aavistit:) Olen lusmuillut enkä ole saanut aikaiseksi ottaa yhteyttä kysyäkseni, että toimittavatko putkea :D. Oliko pätkät rullalla vai kuinka? Sen verran olen tutkinut, että täällä perähikiällä esim. Biltema ja Motonet myy jarruputkea, mutta se taisi olla halkaisijaltaa sen 4mm ja myydään 5m rullassa. Voipi olla liian paksua. Jos jää tekemättä niin ainakin pääsen ihailee sun aikaansaannosta :)

   Poista
  4. Ne on siis suoria tankoja, että voipi olla aika vaikee postittaa sellaisenaan...Tai voishan niitä valmiiksi pätkiä vähän pienempiin pätkiin? Mut joo, katotaan miten pääsen omassani eteenpäin. Mua vaan valmiiksi harmittaa kun olisin halunnut tosiaan mieluummin kuparista, mutten malttanu ostaa...se olis ollu hienompi :) Mut yritän saada valmista joskus ;)

   Poista
  5. Ok, niin vähän arvelinkin. Saat varmasti valmista! Malttia näpertelyyn:)

   Poista
 2. Onpa kiva idea! Rautalanka näyttää melkein pitsimäisen herkältä virkattuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niin se vaan rautalangankin ulkonäkö pehmenee virkatessa.

   Poista
 3. Onpas jännä idea! :) Ei ole koskaan tullut mieleen että rautalankaakin voisi virkata vaikka erilaisilla naruilla ja c-kasetin nauhalla olen kokeillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kukansidontaan tarkoitettu rautalanka osoittautuikin tarpeeksi "pehmoiseksi" virkattavaksi. Ei kun kokeilemaan:)

   Poista
 4. Tosi hauska idea! Täytynee kokeilla!

  VastaaPoista
 5. Oho mikä idea! :) Mullakin taitaa olla tuollaista metallilankaa jossain eli pitääpä kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ettei tarvitse lähteä omia kaappeja pidemmälle langan hakuun:)

   Poista


Kiitos viestistäsi!