28.8.2013

Pähkinäinen omenapaistos





Pähkinäinen omenapaistos

n. 5-6 omenaa
100 g voita
1 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kanelia
n. 40 g saksanpähkinöitä

Kuori omenat, lohko, laita voideltuun vuokaan ja ripottele päälle hieman sokeria, kanelia sekä pilkotut pähkinät. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi. Levitä omenoiden päälle. Paista 200 asteisessa uunissa kunnes omenat ovat pehmenneet ja pinta on kauniin ruskea. Noin 20min. Kyytipojaksi jäätelöä tai vaniljakastiketta. Mums!




Omenapaistos on mun mieleeni. Kun maistoin ystäväni luona paistosta jossa oli saksanpähkinöitä, olin myyty. Olisin voinut hotkaista vuan tyhjäksi itekseen, mutta se olisi kai ollut jo vähän epäsopivaa. Kerättiin uhmakkaan kanssa omenat etupihan puusta, lapsikin lähti keruupuuhiin innoissaan mukaan - kun kielsin ensin. Älä lähde mukaan keräämään omenoita, tähän koriin ei saa laittaa yhtään omenaa. Muista potkia äitin kori nurin parin minuutin välein, käyppä viskomassa muutama omena naapurinnkin puolelle. Välillä käänteispsygologia auttaa - useinmiten ei. Good times.






6 kommenttia:

  1. Mun on pakko testata tätä joku kaunis päivä, pähkinät ja omenapaistos on nimittäin molemmat mun suurta herkkua! Kiitos ohjeesta :)

    minttusblog.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä. Kokeile ihmeessä, en usko että petyt :)

      Poista
  2. Toimii kuulemma myös raparperiversiona. Ehkä jättäisin siitä pähkinät pois vaikka tungenkin niitä joka ruokaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omnom, raparperipaistos on myöskin tosi hyvää! Ehkä itsekkin jättäisin siitä ne pähkinät vek :)

      Poista
  3. What a lovely cutting board!!! Did you do it???

    You have a nice blog!!!

    xoxo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh, thanks so much ! Yes the cutting board is one of my DIY`s

      Poista


Kiitos viestistäsi!