14.11.2014

mini pom pom ohje


Pom pomien tekeminenhän on aika hauskaa puuhaa, mielestäni niissä paras vaihe on se kun saa saksia epämuodustunutta palloa oikeaan kuosiin (johtuisikohan tämä siitä, että olen ennen muinoin ollut kampaaja). Nämä pom pomit on tehty etu -ja pikkusormea apuna käyttäen. Leikkaa ensin pätkä lankaa ja asettele se sormen myötäisesti, sen jälkeen kiepsuttele lankaa sormen ympäri. Mitä useampi kierros, sitä tuuheampi pallo. Kun sormi alkaa sinertää sido langat kieputuksen alla olevalla langanpätkällä. Irroita nippu sormesta ja tee solmu myös nipun toiselle puolelle. Sitten leikkaa lenkit auki ja muotoile pallo haluamasi kokoon ja muotoon. Lopuksi vielä pinniin kiinnitys kuvien osoittamalla tavalla.

10 kommenttia:

 1. Heheiii mahtavaa! Olenkin mietinyt miten pieniä tupsuja olisi fiksuinta tehdä! Melkein jo aloin taistella pahvirinkuloiden kanssa. :D kiitos tästä! Söpösiä pinnejä. :)

  VastaaPoista
 2. Näitä on pakko väsätä tytön kanssa joku päivä. Ei oo tullut kieputettua näitä varmaan 25 vuoteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mukavaa ajan vietettä lapselle, ja miksei aikuisellekkin :) Isompia palloja saa samalla ohjeella kun kieputtaa vaikka kaikkien sormien ympärille.

   Poista
 3. Auts. Suosittelen hyödyntämään pitkäpiikkistä haarukkaa sormen sijasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain olenkin nähnyt sitä käytettävän, täytyypä testata:) Se ei ainakaan ala valittamaan sormen tykytystä ;)

   Poista
 4. Hei hauskaa! Just värkkäsin yhden, ei siitäkään kovin iso tullut, ihan perinteisellä pahvirinkulasysteemillä. Pitääpä kokeilla tätä tapaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahvirinkulalla saa varmasti heti alkuunsa symmetrisemmän, mutta onhan se niin mukavaa nipsiä saksilla :D

   Poista


Kiitos viestistäsi!