15.12.2012

15. Hottia


Tänäkin jouluna aion herkutella näillä chilipähkinöillä, sluurps!

2 punaista chiliä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
pari desiä cashewpähkinöitä, sesaminsiemeniä, pinjansiemeniä, manteleita


 

Laita pannu kuumenemaan, paista pilkotut chilit öljyssä kunnes ne osittain tummuvat ja silmiin iskee chilifiilis. Lisää mantelit/pähkinät, sekoittele puisella lastalla ja paahda silmä tarkkana. Mantelit tummuvat jollain yllättävällä sekunnilla, jolloin et saa katsella toisaalle. Kun tuo tummuminen alkaa tapahtua, heitä sekaan suola ja sesaminsiemenet, jatka veivaamista parin minuutin ajan. Älä anna palaa, muuten lopputuloksena on kasa kitkeriä chilimanteleita joita ei syö pirukaan. Jos paistelet maltilla, saat aikaan ihanan tulisen ja koukuttavan hyvän setin.

Ohje Chicling-blogista.





//K

2 kommenttia:

  1. Oi nam, tää on tää herkkuohje! Josko viimein saisin kokeiltua :0) -mari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Älä kuitenkaan tee niin kuin minä ja kokeille chilin pilkkomisen jälkeen silmän kaivamista. AU.

      Poista


Kiitos viestistäsi!