27.8.2017

Koivuviiluiset liukuovet


Yksi raksaprojektin haastavimmista hankinnoista oli sopivien liukuovien löytäminen. Suurin osa ovistamme sijaitsee käytävän varrella, joten mielikuva perinteisistä auki repsottavista ovista ei innostanut alkuunsakaan. Jossain vaiheessa mietimme jopa tekevämme ovet vanerista itse, mutta vaneri kun tuuppaa vääntymään ajansaatossa, olisi tiedossa varmasti ollut räminää ja vaappumista. Ovien materiaaliksi halusimme vaalean puun ja kiskojen tuli olla mahdollisimman simppelit. Valkoisia ovia olisi löytynyt useammastakin paikasta, mutta koivuisia olikin sitten vaikeampi löytää. Vielä haasteellisempaa oli siistin kiskon löytäminen ja yleensäkin se, että kukaan edes vaivautui vastaamaan tarjouspyyntöihin tai kysymyksiimme.

Nettiä sen tuhannennen kerran selaillessa törmäsin Joroisten Taiteoviin ja kysäisin josko heiltä löytyisi etsimäämme ja löytyihän heiltä. Sen lisäksi, että he pystyivät tekemään meille koivuviiluiset ovet, löytyi heidän avustuksellaan myös simppeli kisko ja ovet sai mittatilauksena missä mitassa tahansa. Mitoitimme ovet ihan katon rajaan, jotta saimme lisää korkeuden tuntua ja kiskot eivät näin jääneet häiritsevälle korkeudelle.

Liukuovet asennettiin niin, että alle ei jää aikuisen, eikä pienemmänkään tallaajan varpaat, Joroisten asentajat ottivat myös huomioon ilman kiertämisen ovien alta. Kiskoihin asennetut Soft Close-oven hidastimet sulkevat ovet nätisti kolisematta ja heilumatta. Vessaan tilasimme saman koivuviiluisen oven, mutta perinteisellä mallilla.

Parin kuukauden käyttökokemuksen perusteella täytyy sanoa, että olemme kyllä olleet tyytyväisiä oviin. Iso kiitos Joron osaaville asentajille ja erityisesti Johannalle hyvästä asiakaspalvelusta, jota saimme.

Jos suunittelet liukuovia esimerkiksi uudiskohteeseen, niin ota jo rakennusvaiheessa huomioon ovien liukumissuunnat, tarvittavat tukipuut sekä pistokkeiden ja katkaisimien paikat. Käytävälle asennettaessa ei pinnassa liukuvat ovet haukkaa seinätilaakaan, koska tilan kapeuden takia ei seinille juuri mitään muutenkaan tulisi. Jos ovet haluaa vanhaan kohteeseen, esimerkiksi seinän sisään liukuvina, voi sisäänrakennetun liukuoven tehdä purkamalla vanhan seinän levyt tai rakentamalla koteloinnin olemassa olevan seinän pintaan.

Niin tai näin, jos suunnitelmissa on liukuovet, niin kannattaa kysäistä ovia Jorolta, he lähtevät rakentamaan ovia täysin asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan ja vieläpä kotimaisia raaka-aineita ja materiaaleja käyttämällä.


*Tuotteesta saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan

21 kommenttia:

 1. Onpas todella upeat liukuovet! Ihanasti tuo lämpöä muuten vaaleaan tilaan.

  VastaaPoista
 2. Kauniit liukuovet ja kaunis asunto!! Lattiakin on kaunis. Minkä merkkinen on tuo teidän lattianne? Kiitos etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Hanna, lattia on Pergolta, nimeltään white plank.

   Poista
 3. Hienot, mitä maksoivat nuo liukuovet?

  VastaaPoista
 4. Moi! Kiinnostaa myös hinta? Tässä kun vaneriviritelmää itse tekemässä 🙉 ja mitenkiinnitetty nuo kiskot? Ihanat on!

  VastaaPoista
 5. Mekin otimme nuo soft close oven hidastimet, kun ostimme meille liukuovet. Itsekin pidän siitä, ettei tilaa vie aukinaiset ovet. Sen takia valitsimme liukuovet meille.

  VastaaPoista


Kiitos viestistäsi!