25.8.2013

Luumusuut

Naapuri toi luumuja takapihansa luumupuusta. Kyllä maistuu, minulle ja pienenmällekkin. Tosin ei ne ihan helpoimmasta päästä ole syödä - lapsi haluaa kuoria omansa. Itse - tietenkin. Kuoret takertuu tahmeina pieniin sormiin ja sormia ravistellaan kuorimisen jälkeen kuin kissa märkiä tassuja. Sitten kun kuoret on ravisteltu ympäri asuntoa on järsimisen vuoro. Hedelmälihaa järsitään kiven ympäriltä ja minä vahdin silmäkovana koska kivi luiskahtaa kurkkuun. Ei ole luiskahtanut vielä, ja toivotaan ettei luiskahdakkaan ennen kuin skooli on tyhjä.

Ei tänne sen kummempaa. Kuinkas siellä pyyhkii?

12 kommenttia:

 1. Oi että, mummulan pihalta aina syksyisin ahmittiin makeita luumuja mahat kipeiksi. Ovat niin hyviä. Jos joskus omakotitaloon eksymme - tai jonkinlainen oma piha saadaan, niin sinne luumupuu on kyllä istutettava..

  Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana muisto! Meillä on takapihalla kirsikkapuu joka tekee ehkä maailman kirpeimpiä marjoja. Vaihtaisin sen mielelläni luumupuuhun:)

   Poista
 2. Ihania kuvia, kiitos niistä. Silmiäni hivelevät mm. nuo vanhemmat puiset huonekalut vaaleuden keskellä - kaunis koti on teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merja, kiva kuulla :) Kyllähän nuo vanhukset tuovat mukavasti lämpöä kotiin.

   Poista
 3. Mitäpä tännekään ihmeempiä.

  Täälläkin syödään naapurin luumupuun antimia. Sen oksat kasvavat aidan ylitse meidän puolellemme ja saamme napsia ne omaan käyttöömme. Kätevää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Hyvä että istuttivat puun lähelle aitaa :)

   Poista
 4. You have so many lovely things!

  VastaaPoista
 5. Voi kun on kaunista!

  Hei täällä pyyhkii hyvin: aamu lähti käytiin varsin mukavasti ja tulin päiväkodilta töihin hyvällä mielellä, hymyillen. Totesin tosin koneelle istuessani, että eiköhän se tästä tasaannu. Heh. No mutta, nyt katsos kerään inspiraatiota ja hyvää mieltä blogeista ja sitten kehittelen loistavia ideoita loppupäivän ajan. Nerokasta! :D

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että pyyhkii! Toivottavasti päivä meni hyvin, eikä tasaantunut liikaa :) Mahti työ sulla, kun voit aloittaa päivän noinkin lupsakasti!

   Poista
 6. On nättiä, sinulla on kyllä silmää sisutukseen.
  Täällä nassutetaan tuliaisomppuja vielä, nams nams :)
  - mari

  VastaaPoista


Kiitos viestistäsi!