2.10.2014

Lokakuun eka DIY

Elokuisesta Kaunisteen yhteistyöstä jäi pala Muilla Mailla -kangasta ja oli kyllä heti selvää mitä haluaisin siitä tehdä. Ihan omin avuin en takin teosta tälläkään kertaa selvinnyt (kiitos Piia!), enkä edes ekalla yrittämällä. Ensimmäinen yritys takista oli nimittäin niin iso, että olisi tyttö saanut kasvaa parisen vuotta ennen päälle pukemista. Purin koko tekeleen, ja hengittelin rauhallisesti kuukauden ajan.

Tällä viikolla on uudet kaavat leikattu ja yhdistetty ja nyt se on vihdoin valmis! Kun on näinkin huomiota herättävä ja kaunis kuosi, ei mielestäni takissa saa olla mitään muuta ylimääräistä, joten kaavoiksi valitsin erittäin simppelin mallin. Alle tein vielä vuoren paksusta vihreästä villakankaasta.

Lopputulos on ehkä enempi sellainen kaupunkitakki kuin metsässähillumistakki. Mutta hyvin ne eväät mättähällä maistui tässäkin.

12 kommenttia:

 1. Aivan ihastuttava :)!

  VastaaPoista
 2. Ihana takki! Ja kauniilta näyttää tuo kuosi ja värit syksyisessä metsässä. Itse tein nuoremmalle lapselleni viime keväänä takin ja nyt haaveilen ehtiväni ommella molemmille lapsille sekä itselleni kevättakit. Tekemäsi takki lisää intoa entisestään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiseltään kuosista tulee mieleen kevät ja kesä, mutta niin hyvin se syksyynkin sopii! Sulla ei ainakaan kiirettä iske tuon takin ompelun kanssa, kevääseen mennessä on helposti 3 takkia ommeltu :)

   Poista
 3. Pirtsakka kuosi! Mä otan kanssa hengähdystaukoa, jos jokin tökkii, sit uudella innolla jatkan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä pitikin hengitellä oiiikein syvään ja pitkään, ei auttanut kymmeneen lasku :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos, nyt vaan toivotaan, että kelit pysyy pitkään tälle takille sopivina :)

   Poista
 5. Ihanan pirteä takki, kyllä tuossa kelpaa. :)

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva takki ja tuo henkari! Henkari on jotenkin niin symppis ja hauska, ettei sitä uskoisi henkariksi :)

  VastaaPoista
 7. Onpas ihana takki. Voi kun mäkin joskus jaksaisin edes kokeilla, mutta takki vaikuttaa niin työläältä ja vaativalta projektilta, etten viitsi edes yrittää.

  VastaaPoista


Kiitos viestistäsi!