7.12.2016

Luukku 8 / DIY Huopareppu


Tämä reppu syntyi hetken mielijohteesta. Kaavoja ei ollut, mutta intoa riitti. Siinä tohinassa taipui pari ompelukoneen neulaa toimintakyvyttömäksi ja oli lähellä, ettei hermoille käynyt samoin. Kun johonkin ruvetaan niin se viedään loppuun, vaikka sitten hieman taipumalla.

Nyt seuraa tarkkuudelta lähes Burdan kaltaiset teko-ohjeet:

Tarvitset:
-huopaa
-kestävää kangasta vuoreen
-palan nahkaa läpäksi
+ muut ompeluun tarvittavat tilpehöörit 

Leikkaa huovasta kolme 37 cm x  74 cm kokoista palaa, joista yhden jätät sellaiseksi, yhdestä saksit 5 cm leveitä kaistaleita vaakasuunnassa ja viimeisestä palasta 5 cm leveitä kaistaleita pystysuunnassa. Puno kaistaleet yhteen ja ompele punottu pala reunoista kiinni. Leikkaa repun olkaimia varten 10 cm x 74 cm kokoiset palat.

Koska huopa ei ole itsessään kovin kestävää materiaalia, tarvitset repulle vuoren. Eli saksi vuorikankaasta yksi 37 cm x 74 cm kokoinen pala ja olkaimille omat palansa niiden mitoilla (huom. jos haluat hitusen säästää hermoja, niin suosittelen, että tee hieman leveämmät olkaimet, jotta ne on helpompi kääntää ompelun jälkeen oikein päin). Reppuun tulee kolme kangasta päällekäin. Alimmaiseksi kestävä vuori, keskelle huopa ja päälimmäisenä punottu huopa.

Oletko vielä kärryillä? 

Kun kaikki palat on leikattu, voit aloittaa repun kokoamisen ompelemalla vuoren, huovan ja punotun osan toisiinsa kiinni kankaan päistä, nurjalta puolelta. Tämän jälkeen käännä kangas oikein päin, ompele pitkät sivut ja surauta repun läppä noin 10 cm päähän toisesta reunasta. Taita kangas kaksinkerroin ja ompele repun pitkät reunat yhteen nurjalta puolelta. Tässä kohtaa on hyvä myös surauttaa olkainten alaosat saumojen sisään.

Viimeiseksi leikkaa läppään olkainten mentävät kolot, joista pujotat olkainten vapaat päät. Kiinnitä päät reppuun. Siinäpä se sitten aikalailla oli. Minä ompelin läppään vielä pienet läpyskät joihin tulee painonapit, jotta sisältö ei menossa lennä pitkin katuja.

Lisäisin vielä, että soveltaminen on suotavaa ja ohjeeseen antaa tarkennuksia allekirjoittanut. Jos nyt reppukärpänen pääsi puraisemaan, niin kurkkaappa vielä tämä ihanuus>>


#3xjoulukalenteri2 kommenttia:

  1. Kaunis reppu! Minäkin olen tehnyt huoparepun, eli lisää inspistä voi löytää myös täältä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei, onpa hieno! Tämä minun on tuohon verrattuna tosi amatöörimäinen viritys :D

      Poista


Kiitos viestistäsi!