7.2.2015

Blogin tallentaminen

Oletko milloin viimeksi tallentanut blogisi? Minä muistaakseni yhden kerran koko blogihistoriani aikana. Välillä asia vähän hikoiluttaa, olisihan se sääli jos kaikki tussahtaisi taivaan tuuliin. Otinpa itseäni niskasta kiinni ja pistin vihdoin turinat talteen. Tässä helpot ohjeet kuinka toimia:
 

1. Mene blogin  hallintapaneeliin ja valitse asetukset ja sieltä kohta muu
2.Valitse blogityökaluista kohta Tuo blogi -Vie blogi ja siitä Vie blogi3. Valitse avautuneesta ikkunasta Lataa blogi

 4. Seuraavaksi tietokoneesi kysyy avataanko tiedosto vai tallennetaanko, paina tallenna. Todennäköisesti tiedosto päätyy koneellasi lataukset kansioon. Sieltä voit siirtää varmuuskopion esim. tikullesi
Jos blogi nyt sitten jossain vaiheessa häviää, niin saat sen takaisin menemällä samaiseen Tuo blogi -  Vie blogi, kohtaan ja klikkaamalla Tuo blogi. Lataa blogisi varmuuskopio tietokoneeltasi / tikultasi ja tättärää, kaikki on taas hyvin bloggaajalla. Sama systeemi toimii myös jos aloitat esim uuden blogin ja haluat siirtää vanhat jutut sinne.


Turvallista lauantaita!

16 kommenttia:

 1. Kiitos, tällaisella keltanokalla ei ollut tietoakaan tästä. Eikun tallettamaan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos muistautuksesta ! Mä en tosiaan ollut tehnyt tätä koskaan :O Ainaisesti pyöri vaan muistilistoilla. Ajattelin, että olisi monimutkaisempi asia. Nyt hoidossa :)

  VastaaPoista
 3. Suurkiitos tästä! En ollut koskaan tallentanut blogejani. Huhhuh.

  VastaaPoista
 4. Siis iso KIITOS! Tämä on tosi kullanarvoinen vinkki! <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Tämä oli minulle ihan uutta tietoa, vaikka neljä vuotta olenkin jo blogiin kirjoitellut. Pitääpä tehdäkin tuo pikaisesti :-)

  VastaaPoista
 6. Voi kiitos paljon ohjeista! Koska kyllä harmittaisi! Se kun toiminut päiväkirjana ja monet vauvajututkin ovat vain siellä - varsinaisten vauvakirjojen ollessa melkein tyhjät.

  VastaaPoista
 7. Hei olkaatten hyvät! Mahtavaa, että tuli tarpeeseen. Mikä siinä onkin, että blogia ei muista tallentaa, vaikka lyhkäisiä word-tiedostojakin tallentelee joka sanan jälkeen:D. Ehkä itsekin nyt ryhdistäydyn ja alan tallentamaan reteesti vaikka joka viikko! Tällä päivitystahdilla, siinä ei montaa juttua menetä jos jotain siinä välissä häviää ;D

  VastaaPoista
 8. Kiitos paljon tästä ohjeesta! Miulle ei ollut tullut mieleenkään, että blogi pitää erikseen jotenkin tallentaa... Tämä oli tosi tarpeellinen ohje. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän sitä voi kaikkea tietää ja muistaa :) Hyvä että tuli tarpeeseen!

   Poista
 9. Kiva huomata, etten oo ainoa, jolla on tää varmuuskopiointiasia vähän rempallaan :)
  Kiitos ohjeista!

  VastaaPoista
 10. Thänx juu! <3 En oo koskaan osannu tehä tuommosta ja nyt tein, kaikille kolmelle blogille, jotka on olleet katoamisvaarassa viimeiset 6 vuotta!

  VastaaPoista
 11. Kiitti. Empä ollut moista ennen kuullutkaan.

  VastaaPoista


Kiitos viestistäsi!