31.12.2016

Liesituulettimen alaslasku

Sitä ei nimenomaan pitänyt meille tulla, mutta niin se vaan siinä on - monien sattumusten summana. Alunperin ajatuksena oli upottaa liesituuletin suoraan kattoon, mutta ei ne asiat tällaisessa projektissa aina mene suunnitelmien mukaan. Joten tämän vuoden viimeinen postaus käsitelköön monen rakentajan rakkainta tuskailun kohdetta - liesituuletinta.


Yleensä upotettavat tuulettimet tarvitsevat noin 30cm+ alaslaskun. Nuo sentit tuntuivat aika paljolta meidän matalassa majassamme, joten hakuun lähti malli joka sopisi pienempään tilaan. Kävi ilmi, että Lapetekin Falmec Nuvola Slim 90 tarvitsee vain 19cm tilan. Meillä alaslaskun korkeudeksi tuli kokonaisuudessan noin 21cm. Vaihtoehtona oli myös erillinen Savon huippuimurimalli, mutta siinä hinta kallisti vaa-an takaisin Falmeciin. Tämän lisäksi huipparimallissa olisi kattotuoli ollut myös osittain poistohormin tiellä. Kolmas vaihtoehto oli Wittin liesituuletin erillisellä moottorilla, mutta emme jaksaneet alkaa asentelemaan ja eristämään moottoria yläpohjaan, joten Falmec oli lopullinen valintamme.

Pienenä vinkkinä huikkaisin, että jos haluat upotetun liesituulettimen, niin ne vaativat yleensä 160mm poistohormin. Joten kannattaa pitää huoli, että asennettava  hormi on halkaisijaltaan tarpeeksi iso, jotta ilmavirta pääsee puhaltamaan hyvin ulkoilmaan. Jos rööri on liian pieni, niin imuteho voi kärsiä pahastikin.

Falmecissa meitä mietitytti sen poistohormiin menevä muovinen liitoskappale, joten teetimme siihen paloturvallisuussyistä peltisepällä metallisen osan korvaamaan muovisen.

Nyt ei sitten enää jännitä kuin se, että osuuko palaset kohdalleen kun on aika alkaa koneen asennuspuuhiin. Ei muuta kuin peukalot ylös silläkin puolella ruutua!


Jos painit parhaillaan liesituulettimen valinnan kanssa, niin toivottavasti sait tästä pari vinkkiä matkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Kiitos viestistäsi!