15.5.2012

Maalaustelineen uusi elämä


Olohuoneemme on jo pitkään kaivannut jonkinmoista kivaa jalkalamppua. Eräällä kirpputorireissulla törmäsin vanhaan maalaustelineeseen. Ensisilmäyksestä lähtien olikin selvää millaista virkaa tämä vanha teline tulisi meillä toimittamaan.
Jalat kaipasivat johdon ja varjostimen lisäksi vain uuden maalipinnan. Kokonaisuudessaan tälle tripod-valaisimelle tuli hintaa vaivaiset 27 €.

Täytyy sanoa, että olen lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen!


Ennen
tripod
Jälkeen


Edit:

Tässä vielä pari kuvaa lampun ja johdon sijoittelusta.
Telineeseen on porattu reikä, jonka läpi sähköjohto on vedetty läpi. Ennen läpivientiä sähköjohto on purettu pistokkeen päästä. Yläpuolelle on tehty lisäksi poralla isompi syvennys, johon lampunkanta on osittain upotettu tukevammin kiinni.
Varjostin ja lampunkanta on kiinnitetty Eboxy-liimalla.maalausteline: kirpputori, varjostin: Ikea, johto: sekatavarakauppa.
//K

15 kommenttia:

 1. Aika upea. :) Minkä kokoinen tuo varjostin on?

  VastaaPoista
 2. Kiitos :)! Halkaisija on 45cm ja korkeus 29.5cm. Olisikohan ollut Jära nimeltään??

  VastaaPoista
 3. Heippa! Mulla on työn alla samantyyppinen, ja pieni kysymys heräsi - miten kiinnitit lamppuosan (varjostin + lamppu + johto) maalaustelineeseen? Oon harrastanut maalausta iät ja ajat, mutta ei sitä kotona tuu tehtyä joten teline on pyörinyt nurkissa tarpeettomana vuosikausia. Yhdestä isommasta telineestä teinkin jo peilille jalat, mutta tämä sirompi pääsee jalkalampun rungoksi. :) Iso kiitos hienosta ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Annukka. Kauhean vaikea selittää niin, että siitä saisi jotain tolkkua. Jospa lisään tähän postaukseen muutaman lisäkuvan kiinnityksestä ohjeen kanssa.

   Poista
  2. Kiitos huimasti! Jotain tämäntyypistä ajattelinkin, sillä muuten lamppu keikkuisi melko huterasti telineen päässä. Katsotaan miten saan omani tuunattua, sen aika on kuitenkin vasta loppuvuodesta.. tuun sit kertomaan kuinka kävi! :)

   Poista
  3. Kiva et oli apua. Tule ihmeessä vinkkaamaan kun lamppu on valmis, en malta odottaa!:)

   Poista
  4. No niin, nyt sain lattiavalaisimen viimein tehtyä. http://annukanaurinkoiset.blogspot.fi/2013/01/maalaustelineesta-tripodiksi.html Kiitos vinkistä ja hyvistä neuvoista!

   Poista
 4. Hirmu hyvä juttu noi lisäkuvat! Oon täällä itse pohdiskellut juuri tuota samaa asiaa, että miten lampun kiinnittäminen voisi olla hyvä tehdä. :) Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Mulla on tuommoinen maalausteline varastossa, ja olen miettinyt IHAN samaa, josko siitä saisi kolmijalkaisen lampunvarjostimen - ja vielä mustana!! Oikeesti, ihan hengästytti kun näin tuon kuvasi, just niinkuin mun suunnitelmista :D Tosi upee se on, nyt on varmaa ihan pakko se toteuttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Great minds think alike! Ei kun nyt vaan toteuttamaan :D

   Poista
 6. Heippa. Kotona on samantyyppinen puuhäkkyrä maalausta vailla. Laiskana mietityttää, että otitko maalatessa ihan kaikki osat erikseen vai maalasitko kokonaisena? Toivomuksena olis, että teline olisi maalauksen jälkeenkin muunneltavissa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Irrotin kaikki osat toisistaan ja sprayasin mustaksi (3-4 kertaa). Aika iso homma siinä oli, mutta kyllä se kannatti. Pensselöimällä saisi maalipinnan nopeammin, mutta en tiedä saisiko sillä maalia joka rakoseen. Tsemppiä urakkaan :)

   Poista
 7. Hieno! Pieni kehitysehdotus: Nykyisin myydään tyylikkäitä sähkökaapeleita, kuten kangaspäällysteinen ja läpinäkyvä. Myös valaisinkytkimiä saa läpinäkyviä. Esim: http://www.clasohlson.com/fi/Lampunpidin-ja-kangasp%C3%A4%C3%A4llysteinen-johto/Pr364358000. Tuon ongelma on, että siinä ei ole virtakytkintä. Kirkas http://www.clasohlson.com/fi/Johto/Pr361905000.

  Kannattaa tsekata tällaisiin tuunauksiin myös http://www.clasohlson.com/fi/Lampunpidin-pulloon/Pr327720000. Parempi tietysti lampunpidin varjostinrenkaalla http://www.clasohlson.com/fi/Lampunpidin/Pr362555000, jos istutus muuten onnistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna hyvistä vinkeistä, laitetaan korvan taakse. Varsinkin tuo kirkas johto miellyttää.

   Poista


Kiitos viestistäsi!