19.2.2013

Onko pakko leikkiä?


Kerronpa teille lapseni pari tämänhetkistä lempileikkiä. Toisessa leikissä levitetään lattialle viltti, viltin päälle tietenkin kupit sekä leivokset ja sitten nautitaan tarjoiluista. Ihan järkeenkäypää pikkutytön toimintaa.
No tämä toinen sitten. Siinä minä, yli kolmekymppinen, istun lattialla paikoillani ja hän piilottaa minut kaikella mitä käsiinsä saa. Kori päähän, viltti, vaatteita, leluja yms. roinaa päälle niin ettei äitiä näy ollenkaan. Hievahtaa ei saa ja kaikki pitää olla peitettynä. Tänään kun istuin lattialla peitettynä - kori päässä, lapsen nauttiessa viltin päällä teetä ja leivoksia, mietin että voisihan se toki töissäkin olla mukavaa.
Lastenhuoneessa on hieman muutettu järjestystä, karsittu verhot kokonaan pois ja säilötty vauva-ajan tavaroita ja värejä komeroon. Niin kuin näkyy, sängyn hankinta on vieläkin puolitiessä.

//K

14 kommenttia:

 1. hei! Mistä moinen ihana matto? onko ohjeita? :) ihastuttava koko huone!
  -enna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, se on itse tekemäni. Täältä löydät lisätietoa siitä: http://pariovea.blogspot.fi/2012/09/auts.html

   Poista
 2. Johonkin aikaan meillä lapset leikki lääkäriä. Minun piti olla potilas ja kipeää paikkaa hoidettiin koruilla. Kerran illalla oltiin jo jonkin aikaa leikitty kun leikki alkoi mennä ihan överiksi. Makasin lattialla ja tyttö nosteli kaikki korut mun naamalle. Sitten tyttö meni sanomaan isälleen: "Tuu äkkiä, äiti makaa meidän lattialla ja on kipeä!" Mies tuli juoksujalkaa ja minä kikatin väsymyksestä. Sain ihan hillittömän naurukohtauksen kun ajattelin miltä se tilanne miehen mielestä näyttää. Hän luuli, että minulla on oikeasti joku hätä ja minä makaan lastenhuoneen lattialla naama korujen peitossa ja hytkyn naurusta. Miestä ei naurattanut yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D, Ihanaa! Jos kaikkea tätä touhua mitä täälläkin tapahtuu päivittäin kuvattaisiin nauhalle ja poistettaisiin lapsi kuvasta, niin kyllä hulluksi leimattaisiin. Esimerkiksi ikkunoista sisällepäin katsellessa voi näyttää siltä, että minä laukkaan hevoslaukkaa yksin ympäri keittiötä. Mukula kun on niin lyhyt, että se jää ikkunan alle. Terve vaan naapureille! :)

   Poista
 3. Sama fiilis käy täälläkin joskus kun päristelee autoilla tunnista toiseen naama kuolassa. Tai kun olet kiertänyt kämppää jos jonkinlaisen perästä vedettävän lelun kanssa - sadas kerta pistää jo tukkaa huippaamaan...
  Söpö huone,tuolla kelpaa istua kori päässä :)
  -mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. CV:hen voisi lisätä kohdan, muu työkokemus: Hyvä päristelemään autolla, mielikuvitusleikeissä, kestämään ulosteen hajua, ymmärtää epäselvää puhetta...listaahan voisi jatkaa loputtomiin :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Toisaalta vällyjen allehan voisi salakuljettaa jonkun hyvän kirjan ja nameja. Mikäs siellä sitten olis ollessa :)

   Poista
 5. En pystynyt nauramatta lukemaan! Pystyn niin samaistumaan tuohon kori päässä keskellä lastenhuonetta istumiseen. Meidän tyttö reilu 2v. ja samantyyppiset leikit on nyt pop :D

  VastaaPoista
 6. Oi kanssasisareni :D. Kaikkeen sitä jälkikasvunsa vuoksi suostuukin!

  VastaaPoista
 7. Haha lapset on söpöjä :) Ja aivan ihana tuo matto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne kyllä sellaisia vekkuleita välillä, ettei tiedä itkisikö vai nauraisiko. Onneksi useinmiten kuitenkin naurattaa :)

   Poista
 8. Kävin hihittelemässä :) kuulostaa ihanan tutulta.

  VastaaPoista


Kiitos viestistäsi!