22.8.2014

DIY säkkituoli


BLOGIYHTEISTYÖ. Se on minun aivot näköjään menneet solmuun. Ei riitä että tekee solmukoruja, vaan solmuja on tehtävä muuallekkin. Aikoinaan hommasin itselleni pussillisen styroxsia ystävän imetystyynyä varten. Kyseisen projektin jälkeen on loput styroxsit säilytetty kylpyhuoneessamme jätesäkissä. Esteettistä ja käytännöllistä, jep! Jokusen kerran mies on tökkinyt pussia ja pyytänyt minua heivaamaan sen jo menemään. Itsepintaisesti päätin kuitenkin säästää pussin, koska olin todella varma notta sitä vielä tarvitaan. Reilu vuosi meni ja tutustuin Kaunisteen ihaniin kankaisiin. Ja kappasta vaan, niin löysivät stryroxsitkin käyttökohteensa.

Tiesittekös, että Kauniste myy kankaitaan myös metritavarana? Jos nyt on joltakin mennyt ohi, niin nythän puhun Suomalaisesta yrityksestä, jonka kauniiden kuosien takana on liuta lahjakkaita pohjoismaalaisia nuoria. Kauniste myy muiden tuotteiden ohella kankaita myös metritavarana ja materiaalina on jämäkkää pellava-puuvillaa. Sanosin, että aivan loistavaa materiaalia säkkituolisolmuun!


Tarvitset:
Vuorikankaan (esim. lakana) 75cm X 380cm
Päällikankaan 75cm X 380cm. Huom. Voit tehdä pussin myös saumalla, tällöin tarvitset kaksi 75cm X 190cm palaa, jotka ompelet peräkkäin.
ompelukone nopeuttaamaan ompelemista
vetoketju
styroxsia (noin puolikas jätesäkillinen)


Ompele ensin solmun vuorikankaan pitkät sivut ja toinen pää kiinni. Kaada sisään styroxsi ja sulje tämän jälkeen pussin toinenkin pää. Pussista pitää jäädä tyhjäksi noin 1/3-osa, jos se on täydempi tulee säkkituolista liian kova/täysi ja solmua on tällöin vaikea saada tehtyä ja kova säkki ei kenenkään selkää hivele.

Toista ompelu samankokoisella päällikankaalla. Kun olet valmis, sujauta sisäpussi päällikankaan sisälle ja sulje pää vetoketjulla.

 ¤ Muilla Mailla -kangas saatu bloginäkyvyyttä vastaan.

24 kommenttia:

 1. Yritän hillitä ylisanojen viljelyä, joten sanon vaan että VAU! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kyllähän se nättiä tulee moisilla kankailla :)

   Poista
 2. Voe hyvänen päivää, siinä vasta soma makkara!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä tuossa ennemmin säilöö styroxit kuin jätesäkissä ;)

   Poista
 3. Onpa kiva! Itsekin ostin reilu vuosi sitten ison säkin styroksi rouhetta ja nyt olen miettinyt mitä siitä tekisi. Pitää varmaan keksiä jonkinlainen säkkituoli :) Aivan ihana tuo kangas myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Pinja, kangas tekee kyllä paljon :) Styroxi on just sen sorttista kamaa, että sitä tulee osteltua säkittäin heräteostoksena. Teeppä vaikka donitsi?

   Poista
  2. Donitsi vois olla kiva! Niin, siis piti sanoa, että käytin styroksia imetystyynyn tekoon, mutta sille ei ole enää hetkeen ollut tarvetta :)

   Poista
 4. Onpas hauska! Ja näyttää todella mukavalta istua. Leikeissäkin varmasti löytyy käyttöä, kun muotoa voi muuttaa :)
  Kaunisteelta löytyy kyllä kaikkea ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Solmua on kyllä rettuutettu leikeissä monenlaiseksi pesäksi. Jotenkin kuvittelen sen vievän pitkulana jopa vähemmän tilaa kuin perinteisen säkkituolin. Saap nostettua vaikka sänkyykin :)

   Poista
 5. Tosi hauskan muotoinen säkkituoli :). Leikki-ikäiselle lapselle varmasti oikein mieluisa, kun tuota voi kieputtaa ja pyöritellä! Olen myös kokeillut säkkituolin tekemistä, mutta tein sellaisen perinteisemmän muotoisen pisaramallisen. Rouhetta voi myös ottaa vanhoista säkkituoleista talteen, noita käytettyjä löytää huutonetistä moensti muutamalla kympillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mainio vinkki tuo vanhojen säkkituolien täyte! Täytyypä tulla kurkkaa sun säkki :)

   Poista
 6. Onpa hieno ja mukavasti muunneltava!

  VastaaPoista
 7. Mikä hieno idea! Ja tuo kangas on kyllä kerrassan kaunis :)

  VastaaPoista
 8. Onpa hyvä idea! Mahtuisikohan isompikin ihminen löhöilemään tuollaiseen solmuun? Kaunisteen kankaat ovat kyllä erityisen kauniita. Oma suosikkini on ehdottomasti Sokeri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisikin ihan kokeilla, että kuinka se oma pylly siihen uppoaa. Sokeri on kyllä yksi omistakin lemppareista :)

   Poista
 9. Näyttääpä hauskalta ja toimivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Joskus se hauskuus ja toimivuuskin onnistuu kohtaamaan :)

   Poista
 10. Mahtava idea ja kauniita herkullisia kuvia!

  Syysterveisin uusi lukijasi

  VastaaPoista
 11. Voi mahotonta! <3 Ja tuo E:n ilme tuossa kuvassa, priceless! :D

  -piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenenpä ilme se ei olis mairea kun vaahtokarkkia saa ;)

   Poista


Kiitos viestistäsi!