2.10.2016

Hold on, I've gotta overthink about it

Yksi sana. Maali. Se kun ei mene niin, että kävelet maalikauppaan, valitset sävyn, sivelet sen laudan pintaan ja tadaa siinä on kuivuttuaan näytepalan kaltainen lopputulos. Ehei!

Se menee niin, että valitset sävyn, sivelet sen laudan pintaan ja toteat että se muistuttaa vain etäisesti haluttua lopputulosta. Monta maalihuuruista iltaa ja kymmenen sävyä myöhemmin palaat hermot riekaleina sävyyn mistä lähdit liikkeellekin. Niin se menee.

Talomme on musta. Siitä selvittiin yhdellä värin vaihdolla. Mustan kaveriksi halusimme puupintaa, mutta ei punertavaa, keltaista, harmaata eikä valkoista. Siinä kohtaa rupesi lompsa laihtumaan. Mutta enempää vanhoja kaivelematta paljastan, että kuullote vaalealle on valittu. Enää ei puutu kuin sudin heiluttaminen ja lopullinen analysointi.


Vaalea sävy: Teknos T3036 (kuultavat sisäsävyt), Woodex aqua classic kuullote
Musta:  Tikkurila 564X, Tikkurila Ultra Matt


2 kommenttia:

 1. Me aloitetaan ens kesänä samalle mäelle samoin värivalinnoin. Vielä en ole sävyjä etsinyt, mutta sen olen todennut, että suurimmassa osassa valmiiden talojen puunsävyisistä ratkaisuista se puun sävy on juurikin liian keltainen mun makuun. Haluaisin lämpimän, mutta en keltaista. Tässä suunnitteluvaiheessa uskon vielä semmosen tosta noin vaan nappaavani kaupan hyllyltä ilman hiusten repimistä. :D

  Onko tuossa vaaleassa siis jo kuullote vai vieläkö se odottaa käsittelyä? Jään mielenkiinnolla odottelemaan, jos sävy olis oikeanlainen ja saisin napattua tästä ihan valmiin ratkaisun. Tsemppiä loppuvaiheisiin, tuollahan näyttää omaan silmään jo oikein hyvältä!

  t. Tuuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Tuuli. Pyysimme talotoimittajaamme käsittelemään tehtaalla vaaleat laudat valitsemaamme kuullotetta vastaavalla pohjamaalilla. Kuvassa on vain se pohjamaali puun pinnassa. Nyt kun käsittelimme panelit pariin otteeseen tuolla Teknoksen kuullotteella, sävy ei juurikaan muttunut. Kuullote varmasti vähän suojaa puuuta kellastumiselta, mutta katsomme sitten ensi kesänä, tarvitseeko keltaisuutta taittamaan sivellä kolmas kerros jollain hieman valkoisemmalla kuullotteella. Lopputulokseen vaikuttaa myös paljon mikä puu on kyseessä. Joten jos teillä eri puu kuin meillä, niin lopputulos voi olla hyvinkin erilainen :)

   Poista


Kiitos viestistäsi!