14.12.2014

Luukku 14 / 24





Makeaa mahanpohjalle. Marras-joulukuun Divaanissa oli helppo ohje sitruunaisiin marsipaanipalloihin. Kaikki eivät pidä kookoksen saati sitten marsipaanin mausta, mutta minä en kuulu siihen kastiin! Korvasin ohjeessa olleen Limoncellon sitruunan mehulla, koska sitä ei tekohetkellä löytynyt kaapista. Osan marsipaanipalloista päällystin tumman suklaan ja maitosuklaan sekoituksella ja päällystin Domino minttu- tai saksanpähkinä murskalla. Sisältö kaikissa makeisissa sama. Tässä vielä ohje muunnelmineni:

200g marsipaania
1 tl sitruunan kuorta
1 rkl sitruunanmehua (olisi saanut olla enemmän). Tai alkuperäisen ohjeen mukaan 2 rkl Limoncelloa
3 rkl tomusokeria
valkosuklaata
tummaa- tai maitosuklaata, tai niiden sekoitusta
kookoshiutaleita
Domino minttu -keksejä
saksanpähkinöitä

Vaivaa marsipaanin sekaan sitruunankuori, sitruunanmehu (tai Limoncello) ja tomusokeri. Pyörittele taikinasta pieniä palleroita ja laita ne kylmään jähmettymään. Sulata suklaa vesihauteessa miedolla lämmöllä. Kasta jäähtyneet marsipaanipallot suklaasulaan ja pyörittele kookoshiutaleissa, Domino tai saksanpähkinä murskassa. Osaan voit ripauttaa päälle myös tomusokeria. Nosta pallot jääkaappiin kovettumaan.




2 kommenttia:


Kiitos viestistäsi!